Hit enter after type your search item

Cinci tendințe alimentare de urmărit în 2023

Iată cinci tendințe viitoare în materie de mâncare și băuturi care sunt atât de apropiate încât practic le puteți gusta.

Data produsului

Deși este puțin probabil ca datele de expirare să dispară complet, mai mulți producători de alimente și băuturi ar putea face acest lucru pentru a reduce risipa de alimente. Organizația Națiunilor Unite estimează că aproximativ 14% din alimentele produse la nivel global se pierd între recoltare și vânzarea cu amănuntul. Mai mult, se estimează că 17% din alimentele produse în lume sunt risipite.

Fructele și legumele au părut a fi primele categorii de alimente care au văzut schimbări pe etichetă, comercianții cu amănuntul modificând etichetele a sute de fructe și legume numai în 2022, deoarece există mai mulți oameni pe pământ decât oricând pentru a hrăni.

Branduri proprii

Inflația alimentară este în creștere, ceea ce sugerează că consumatorii ar putea căuta opțiuni mai ieftine pentru a face față crizei actuale a costului vieții. Tendința de cumpărare a mărcii proprii este probabil să continue, deoarece este clar că criza economică va continua cel puțin în prima jumătate a anului 2023.

Potrivit cercetărilor, vânzările de produse de marcă proprie vor atinge un maxim istoric în 2022, crescând cu 7,3% și dominând piața cu 51,6% față de produsele de marcă. Este posibil ca această tendință alimentară să nu fie atât de sănătoasă și există așteptări că va exista un interes din ce în ce mai mare pentru alimentele produse local și minim procesate.

Mai multe produse non-vegane

În ultimii ani, cuvântul vegan a fost cel mai căutat între 29 decembrie 2019 și 4 ianuarie 2020, potrivit Google Trends. Numărul de persoane care caută mâncare vegană a scăzut din ianuarie 2022 până în ianuarie 2023, în ciuda fluctuațiilor ocazionale ale interesului de atunci.

O mulțime de companii mari producătoare de mâncare vegană și restaurante cu meniuri vegane își închid acum majoritatea afacerilor, din cauza lipsei cererii clienților și este de așteptat ca în 2023, doar un număr mic dintre acestea să rămână deschise.

Există o scădere mare a atractivității bucătăriei pe bază de plante, chiar și vânzările de carne falsă în supermarketuri au scăzut în volum cu aproximativ 10% în 2022. Comerțul global cu carne este de așteptat să crească cu 7,47% între 2023 și 2027, iar acolo va fi în curând o creștere a cererii de carne de fermă.

Ambalajele eco 

Mâncarea sursă este un subiect popular în rândul clienților de astăzi. Numărul persoanelor care caută produse durabile a crescut cu 71% în cei cinci ani până în 2021.

Consumatorii acordă acum din ce în ce mai multă importanță durabilității ambalajelor alimentare. Consumatorii au ales borcane, sticle, saci de gustări și pungi din bioplastic ca fiind cele mai bune soluții de ambalare ecologice, în timp ce plasticele convenționale au primit cele mai scăzute evaluări.

În plus, cu aplicații care permit clienților și companiilor alimentare să-și urmărească amprenta asupra durabilității, iar mărci precum ambalajele din carton pentru a reduce utilizarea plasticului, 2023 ar putea fi anul în care mai mulți oameni vor începe să facă alegeri alimentare durabile.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :