Hit enter after type your search item

Cele mai importante tendințe la locul de muncă în 2023

Tendințele la locul de muncă din acest an la care trebuie să fiți atenți sunt:

  • Oamenii doresc mai multă independență

Majoritatea oamenilor își doresc autonomie și capacitatea de a părăsi locul de muncă oricând doresc.

Când o afacere permite flexibilitate, persoana beneficiază de autonomie. Valoarea de a putea participa la angajamentele tale importante este mult mai valoroasă decât două ore în care nu aveai planuri. Mulți dintre factorii care vor fi cruciali pentru locul de muncă gravitează în jurul ideii că oamenii trebuie să aibă libertatea de a decide cum, când și unde lucrează.

  • Întoarcerea la muncă pentru a menține prietenii

Mulți dintre noi se întorc la muncă doar pentru că un prieten de-al nostru lucrează acolo.

Provocarea unui CEO este de a crea un loc de muncă care ocolește asta și un mediu mai bun în care să lucreze. După cum am văzut, după perioada de izolare, singura motivație a lucrătorilor de a reveni la birou este să renunțe la bunuri și la flexibilitatea muncii de acasă. face rețea și își vede prietenii de la serviciu. Această tendință va face probabil din ce în ce mai mulți oameni să se întoarcă la lucru de la birou, mai degrabă decât acasă.

  • O săptămână de lucru de patru zile

Putem vedea din modelele istorice că se lucrează mai puține ore, mai ales ca urmare a tehnologiei.

Oamenii nu mai trebuie să îndeplinească atâtea sarcini deoarece tehnologia se ocupă de o mare parte a acestora; ca urmare, timpul de lucru scade. Săptămâna de lucru de patru zile poate dura mai degrabă din cauza tendințelor societale decât a progreselor tehnologice. Oamenii încep deja să spună că vor să lucreze patru zile pe săptămână, cinci zile este prea mult. Nu există timp suficient pentru a îndeplini toate sarcinile, cum ar fi administrarea, creșterea copiilor, îngrijirea părinților în vârstă și alte activități. Probabil că va exista un impuls pentru asta anul acesta.

  • Mai mulți oameni încep să lucreze

Au loc numeroase schimbări în ceea ce privește inflația, costul vieții și alți factori.

Deși este o provocare să prevăd piața muncii și ce vor face oamenii, știm că oamenii sunt mult mai probabil să muncească atunci când sunt preocupați de economiile și veniturile lor. Ca urmare, ne putem aștepta să fie angajați mai multe persoane. În realitate, ratele de participare a forței de muncă sunt deja destul de ridicate în majoritatea țărilor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :