Hit enter after type your search item

Cele mai bune tendințe tehnologice pentru 2023 pe care toată lumea ar trebui să le cunoască

Top 10 tendințe tehnologice pentru 2023 includ:

1. Fuzionarea Lumii Fizice și Digitale

Gemenii digitali sunt modele virtuale de operațiuni, bunuri sau procese reale care pot fi folosite pentru a testa concepte noi într-un cadru online sigur. Pentru a testa în fiecare scenariu fără a suporta cheltuielile enorme ale cercetării din lumea reală, designerii și inginerii adoptă gemeni digitali pentru a reproduce lucrurile fizice în medii virtuale. Vom vedea și mai mulți gemeni digitali în 2023, în orice, de la îngrijirea medicală precisă la mașini, mașini și fabrici.

Inginerii pot face ajustări și modifica componente după ce le-au testat în mediul virtual înainte de a folosi tehnologia de imprimare 3D pentru a le produce în lumea reală.

2. Editabilitatea în creștere a naturii

În viitor, vom putea modifica materialele, plantele și chiar oamenii pentru a le schimba caracteristicile. Vom putea dezvolta materiale cu proprietăți noi, cum ar fi rezistența la apă și puterile de auto-vindecare datorită nanotehnologiei.

Editarea genelor este similară cu procesarea de cuvinte, prin aceea că puteți adăuga și elimina cuvinte, dar o puteți face cu gene. Mutațiile ADN pot fi reparate folosind editarea genelor, alergiile alimentare pot fi eliminate, culturile pot fi făcute mai sănătoase și chiar și trăsăturile umane precum culoarea ochilor și a părului pot fi modificate.

3. Roboții vor dezvolta calități umane

Roboții vor semăna și mai mult cu oamenii în 2023, atât ca aspect, cât și ca funcționalitate. Acești roboți vor servi drept salutatori pentru evenimente, barmani, concierge și însoțitori ai vârstnicilor în lumea reală. Pe măsură ce colaborează cu oameni din producție și logistică, ei vor îndeplini și sarcini complicate în fabrici și depozite.

O afacere face eforturi mari pentru a dezvolta un robot care poate îndeplini sarcini asemănătoare oamenilor în casele noastre. Elon Musk a demonstrat două prototipuri de robot umanoid Optimus la Tesla AI Day în septembrie 2022 și a declarat că compania va fi gata să accepte comenzi în următorii trei până la cinci ani. Robotul este capabil să îndeplinească sarcini de bază, cum ar fi udarea plantelor și ridicarea obiectelor, așa că poate că în curând vom putea avea „roboți majordom” care să ajute prin casă.

4. Dezvoltarea Sistemului Autonom

Liderii de afaceri vor continua să dezvolte sisteme autonome, în special în sectoarele de livrare și logistică. Multe depozite și fabrici au atins deja autonomie parțială sau completă.

Pentru a sorta, ridica și muta articole în depozitele sale extrem de automatizate, Ocado, un supermarket online britanic care se autoproclamă „cel mai mare retailer online dedicat de produse alimentare din lume”, angajează mii de roboți autonomi. Depozitul folosește, de asemenea, inteligența artificială pentru a poziționa cele mai populare mărfuri în apropierea roboților.

5. Progresul Web3

În prezent stocăm totul în cloud, de exemplu, dar dacă descentralizăm stocarea datelor și criptăm acele date folosind blockchain, informațiile noastre nu numai că vor fi mai sigure, ci vor avea și metode noi de acces și analiză.

În anul viitor, jetoanele nefungibile (NFT) vor fi mai ușor de utilizat și mai utile. De exemplu, biletele la concerte NFT vă pot permite accesul la activități și artefacte din culise. NFT-urile pot reprezenta contractele pe care le încheiem cu terți sau ar putea fi cheile pe care le folosim pentru a interacționa cu multe dintre bunurile și serviciile digitale pe care le achiziționăm.

6. Inteligența artificială va începe să existe în afaceri în 2023.

Orice firmă va putea profita de capacitatea AI fără cod de a dezvolta produse și servicii mai inteligente datorită interfețelor simple de tip drag-and-drop ale tehnologiei.

Aproape fiecare loc de muncă și fiecare funcție de afaceri din toate industriile vor beneficia de AI. Tendințele de confort de cumpărare online, ridicare la bord (BOPAC), cumpărare online, ridicare în magazin (BOPIS) și cumpărare online, returnare în magazin (BORIS) vor deveni norma pe măsură ce mai mulți comercianți cu amănuntul utilizați AI pentru a gestiona și automatiza operațiunile complicate de gestionare a stocurilor care au loc în culise.

Cele mai noi programe de livrare autonomă pe care comercianții cu amănuntul le testează și le implementează vor fi, de asemenea, alimentate de AI, iar tot mai mulți angajați din retail vor trebui să se obișnuiască să interacționeze cu mașinile pentru a-și face treaba.

7. Folosind o tehnologie mai ecologică

Cu toții suntem dependenți de tehnologie, cum ar fi smartphone-urile, tabletele și computerele noastre. Oamenii vor fi mai interesați de unde provin materialele cu pământuri rare utilizate în produse precum cipurile de computer și cum le folosim.

În plus, folosim servicii cloud precum Netflix și Spotify, care continuă să funcționeze în centre de date considerabile care folosesc multă energie electrică. Pe măsură ce consumatorii se așteaptă la bunuri și servicii eficiente din punct de vedere energetic, care sunt susținute de tehnologii mai durabile, vom continua să vedem eforturi pentru a face lanțurile de aprovizionare mai transparente în 2023.

8. Avansare cuantică

Ne putem aștepta ca computerele să funcționeze de un trilion de ori mai repede decât cele mai rapide procesoare obișnuite de pe piață din cauza calculului cuantic, care folosește particule subatomice pentru a genera noi metode de procesare și stocare a informațiilor.

Orice țară care dezvoltă calculul cuantic la scară are potențialul de a face practicile noastre de criptare existente fără valoare, făcându-le posibilă decriptarea criptării utilizate de alte țări, întreprinderi, sisteme de securitate și alte entități. Pe măsură ce națiuni precum SUA, Marea Britanie, China și Rusia investesc masiv în dezvoltarea tehnologiei de calcul cuantic, aceasta este o dezvoltare pe care trebuie să o urmăriți în 2023.

9. Dezvoltarea tehnologiilor verzi

Oprirea emisiilor de carbon pentru a putea aborda catastrofa încălzirii globale este una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă acum lumea.

Hidrogenul verde, o nouă sursă de energie cu ardere curată, fără aproape nicio emisie de gaze cu efect de seră, va continua să avanseze în 2023. Prima conductă verde semnificativă este construită din parcuri eoliene din Marea Nordului de către Shell și RWE, două firme europene importante de energie.

Crearea sistemelor energetice descentralizate va avansa, de asemenea. Folosind această tehnică, generarea distribuită de energie creează o rețea de mici producători de energie și depozitare care sunt plasate în cartiere sau case individuale, permițându-le să funcționeze chiar și atunci când rețeaua principală este oprită. În prezent, marile corporații de gaze și energie controlează cea mai mare parte a pieței globale a energiei, dar programele energetice descentralizate au potențialul de a democratiza energia, reducând în același timp emisiile de carbon.

10. Elementele metaversului se vor materializa

Domeniile realității augmentate (AR) și ale realității virtuale (VR) se vor dezvolta în continuare. Locul de muncă metavers este unul pe care trebuie să-l urmăriți; în 2023, cred că vom avea mai multe spații de întâlnire captivante în care putem colabora, face brainstorming și crea împreună.

Microsoft și Nvidia lucrează deja la platforme metaverse pentru a face echipă pe proiecte digitale.

În anul viitor, tehnologia avatarului va progresa. Un avatar este o prezență pe care o înfățișăm atunci când interacționăm cu alți utilizatori în metavers. Pentru a efectua instruire și integrare, companiile folosesc deja tehnologia metaverse precum AR și VR, iar această tendință va lua avânt în 2023.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :